Azam 2017

Ha, gitu. Dah lama tak tulis azam kan. Tahun ni rasa nak tulis šŸ˜‰

  1. Nak mengaji Al-Quran setiap hari sekurang-kurangnya satu muka.
  2. Nak solat fardu lima waktu ada awal waktu.
  3. Nak hafaz keseluruhan juzuk 30 Al-Quran.
  4. Nak bersenam semula. Sasaran empat hari seminggu, setiap kali paling kurang 30 minit. Buatlah apa-apa untuk keluarkan peluh – kemas rumah pun OK.
  5. Nak siapkan draf pertama Menjejak Rindu. Sekarang dah bab 25. Sasaran 35 bab. Sikit lagi! 10 bab saja lagi!
  6. Nak capai sasaran Goodreads Reading Challenge 50 buku dalam setahun – maka, setiap bulan perlu habiskan baca sekurang-kurangnya 5 buku. Maknanya, 1 buku seminggu.
  7. Nak melipatgandakan usaha untukĀ zuriat sulung.
  8. Nak pergi Festival Penulis Melbourne bulan Ogos 2017.
  9. Nak menulis di blog setiap hari šŸ˜€

Kalian nak buat apa tahun 2017 ni?

(Kalau ada yang dah baca senarai ni versi awal, ya aku ada ubah sikit. Tak kuasa nak bagiĀ too much information. Hahaha!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s