Bijaknya spam zaman sekarang,

walaupun nama pengkomentar entah apa-apa, komen dalam BMT sungguh bertatasusila. Rasanya macam nak approve the nice flowery language of comments. Alas, it was not to be….

Aku sedang berada dalam fasa pembacaan semula buku-buku karangan Enche Jefri Pemanah. Ini semua gara-gara beli balik novel persengketaan Tebu dan Abil yang hilang dalam pinjaman mantan bos aku.

(Adeeehhhhhh…bos cuti la pulak sepanjang minggu depan! Kacau…banyak lagi la pending items aku nanti kalau tak selesaikan minggu ni! OK kejar dia minggu ni jugak!!! Ni yang leceh ada buffer level. Less brickbats but more approval walls. Cannot win! Haish.)

Pejam celik pejam celik, tinggal 22 hari atau 528 jam lagi tahun 2012 akan berakhir. Memang masa terbang bebas ibarat merpati di angkasa raya, tidak menunggu kita lagi. Selama ini memang masa terus berlalu, tetapi rasanya kepantasan masa sudah meningkat. Daripada ibarat menaiki LRT kepada ibarat menaiki kapal terbang supersonik. Time travels in the speed of light. Or more.

A number of good and not-so-good things happened at home front since last couple of months. One thing hits the family hard – another ‘accident’ happened. It feels like deja vu. I had never imagined it can happen again to the same one, with the same background situation, after six years. Dugaan besar betul. Bak kata seorang makcik yang kepoh kat kampung tu (lebih kurang macam ni la bunyinya), ” pelik kan zaman sekarang ni? Yang luar sempadan, senang aje berhasil. Yang dalam sempadan, susah betul nak jadi. Macam anak akak tu, tengok? Susah kan?”

Nasib baik aku takde kat situ masa kejadian. Kalau tak, ada jugak yang makan tangan yang susah ni. Cuba kalau kena batang tengkuk hidung dahi sendiri, berani nak komen macam tu? Tak fikir perasaan orang bila bercakaap. Bodoh.

Anyway.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s