Entri penutup hujung minggu aku ialah,

kesedaran bahawasanya menulis blog sudah kembali menjadi the in thing seiring Pengicau dan Mukabuku. Aku buat kesimpulan ni sebab ternampak laman blog yang baru dibuat oleh seorang pelajar yang aku kenal lebih kurang 3 bulan lepas, atas sebab syarikat tempat aku cari rezeki menilai dia sebagai salah seorang yang layak menerima biasiswa syarikat.

Best kot  tulis blog ni ya, dik? Kalau akak cakap akak dah masuk tahun ke sembilan jadi penulis blog, adik nak cakap apa? Rasa macam blog tu seekor dinasour yang kembali hidup, atau mati-mati heran sebab tak pernah dengar perkataan blog sebelum ni? Heheh.

Apa-apa ajalah, dik…asalkan menulis berpada-pada. Biar ada rasa tanggungjawab terhadap apa yang ditulis, dan ada rasa bahawa apa yang kita tulis tu, akan dibaca oleh orang lain dan satu hari nanti, akan dipersoalkan di Sana. Apa manfaat yang kita dah sumbangkan kepada pembaca tulisan kita? Manfaat atau mudarat?

Renung-renungkan…dan selamat memulakan minggu baru!

*Hujan malam ni…best! :D*

Advertisements

5 thoughts on “Entri penutup hujung minggu aku ialah,

  1. tahun ke 9… tabik. rasanya dalam 10 org orang sekarang, 6 org ada blog kot. tapi dalam 10 org tu ssh nak cari yg dh tulis blog 9 thn.

    sy pun byk jmpa blog student2 sy. tp byk yg buat sy x nak baca lagi. biarlah sy tak kenal mereka dan blog mereka. lg bagus untuk sy.

    nota: cik dasar hati, teruskan ngeblog ye. 😉

  2. Cheda, thanks 🙂 Ramai kawan-kawan saya yang masih ngeblog dan mereka semua dah masuk usia ‘sekolah menengah’ dalam menulis blog. Saya baru ‘Darjah 3’ 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s