Tsunami Hati

Oh, macam boleh jadi tajuk novel kan, the entry title? Kisah seorang insan yang terlalu lama memendam kesakitan, akhirnya kesakitannya meledak dalam bentuk gempa bumi dan tsunami. Heheh.

Allah menurunkan peringatan dan ujian lagi di Negara Matahari Terbit. Semalam gempa bumi 8.9 pada skala ritcher dan seterusnya tsunami melanda negara itu. Tidaklah dia keseorangan, sedang banyak negara jiran turun merasa tempiasnya. Perairan Sabah & Labuan pun dapat amaran sekejap.

Manusia dah terlalu banyak mengabaikan tanggungjawab dan mengejar hak semata-mata. Kehendak melalaikan keperluan. Dan dalam akhir zaman macam ni, what else do you expect?

Semoga kita sentiasa dalam perlindunganNya..

Advertisements

3 thoughts on “Tsunami Hati

  1. Akak, kalau pergi harus jadi sukarelawan antarabangsa, macam tak sanggup ja nak bersukaria… tu kalau saya la 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s